Δημιουργια Προσωπικών Φακέλων (Personal folder) στο Microsoft Outlook

 

 

Για την καλύτερη διαχείριση των e-mail, των χρηστών, υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των e-mail από τον κεντρικό εξυπηρετητή σε φάκελο ο οποίος βρίσκεται τοπικά στον σκληρό δίσκο. Τονίζεται πως όλοι οι χρήστες δεν θα πρέπει να έχουν ηλεκτρονική θυρίδα (mailbox) μεγαλύτερη των 500 Mbytes.

 

Αποθηκεύοντας τοπικά τα e-mail στον δίσκο έχουμε τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 

α) Ταχύτερη επεξεργασία των μηνυμάτων

 

β) Εξοικονόμηση χώρου στον εξυπηρετητή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

 

Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, είναι οι εξής:

 

  1. Δεξί κλικ στο Microsoft Outlook -> Properties

 

 

 

 

  1. Στο παράθυρο που εμφανίζετε διαλέγουμε -> Data Files

 

 

 

  1. Στην συνέχεια πατάμε το κουμπί -> Add

 

 

 

  1. Επιλέγουμε “Office Outlook Personal Folders List (.pst) “και πατάμε -> OK

 

 

 

 

 

  1. Σε αυτό το σημείο, μας ρωτάει σε πιο φάκελο θα αποθηκεύσει το αρχείο .pst που θα δημιουργηθεί και με πιο όνομα. Eπιλέγουμε τον φάκελο και το όνομα που θέλουμε ή αφήνουμε τα προεπιλεγμένα και πατάμε  -> OK

ΠΡΟΣΟΧΗ  αν βρίσκεστε στα εργαστήρια να επιλέξετε τον δίσκο Η: που είναι ο προσωπικός σας χώρος

 

c:\<path>\<username>

 

 

  1. Πατώντας OK στο συγκεκριμένο παράθυρο, δημιουργείται ο φάκελος  Personal Folders “(Προσωπικοί φάκελοι) στην δομή των φακέλων που εμφανίζονται αφού ανοίξει το Microsoft Outlook (όπως π.χ. Inbox, Sent Ιtems κλπ). H διαφορά τους είναι οτι ο φάκελος Personal Folders αποθηκεύει τα email σε μορφή αρχείου με επέκταση . pst στον σκληρό δίσκο του μηχανήματος μας και όχι στον email server.

 

Εκεί μπορούμε να δημιουργήσουμε υποφακέλους αντίστοιχους με αυτούς που έχουμε μέχρι σήμερα. Στους φακέλους αυτούς μπορούμε να μετακινούμε όσα μηνύματα θέλουμε (drag and drop).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
       ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

 

  • Στην λίστα με τους φακέλους δεν φαίνεται ο φάκελος <personal folder>

 

Εάν κάνοντας όλες τις παραπάνω ενέργειες δεν υπάρχει φάκελος personal folder, τότε μπορείτε να το ανοίξετε από το Microsoft outlook, από το file -> open -> outlook data file και επιλέγοντας το αρχείο που δημιουργήσατε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


    

 Τονίζεται οτι οι χρήστες θα πρέπει να κρατούν αντίγραφα ασφαλείας (backup) των αρχείων pst και σε περίπτωση format του δίσκου να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο      (εκτός αν έχουν κρατηθεί αντίγραφα ασφαλείας) για την μη διαγραφή τους.

 

      Σε περίπτωση προβλήματος, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Χρηστών στο τηλέφωνο 22730 82166 (8.00 έως 15.00) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση help@samos.aegean.gr