ΙστορίαO Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της Σχολής Θετικών Επιστημών ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2003 με πρωτοβουλία φοιτητών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Την ίδια χρονιά άρχισε να λειτουργεί το ποδοσφαιρικό Τμήμα. Στην ποδοσφαιρική ομάδα αγωνίζονται φοιτητές των Τμημάτων της Σχολής. Η ομάδα εντάχθηκε στη δεύτερη κατηγορία του Νομού Σάμου, όπου και αγωνίστηκε τις χρονιές 2003-04, 2004-05, 2006-07, 2007-08 και 2008-09, ενώ τη χρονιά 2005-06 δε διοργανώθηκε πρωτάθλημα. Επίσης, συμμετέχει στις Πολιτιστικές Εβδομάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχοντας κατακτήσει δυο φόρες την πρώτη θέση, το 2005 και το 2009.

Η λειτουργία του Συλλόγου είναι χρήσιμη από πολλές πλευρές. Βοηθά τους φοιτητές να οργανώνονται με συνέπεια και υπευθυνότητα, να αναπτύσσουν δραστηριότητες, να λειτουργούν συλλογικά, να βάζουν στόχους και να αγωνίζονται για να τους πετύχουν. Επίσης συμβάλλει στη σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία. Η πανεπιστημιακή κοινότητα στην Σάμο αγκάλιασε απο την πρώτη στιγμή την ομάδα και της πρόσφερε την υποστήριξη της.

Το ποδόσφαιρο είναι ενα άθλημα δύσκολο, τεχνικό, επίπονο και πολλές φορές συναρπαστικό. Θέλουμε η ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και οι αγώνες της να είναι διασκέδαση για τους παίκτες και γιορτή για τους φιλάθλους. Επιδίωξη μας είναι να έχουμε την υποστήριξη όλων των κατοίκων του Καρλοβάσου.

Προσπαθούμε να οργανώσουμε την ομάδα σε σύγχρονα πρότυπα. Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο για την επικοινωνία με τους φιλάθλους και την προβολή της ομάδας.

Πιστεύω ότι η λειτουργία του Συλλόγου είναι μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της πανεπιστημιακής κοινότητας στην Σάμο. Και είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα μας χαρίσει όμορφες αθλητικές στιγμές.


Μιχάλης Ανούσης
Καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστήμων
Πρόεδρος του ΑΠΣΦ ΣΘΕ

Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2010 12:37
Valid XHTML 1.0!  Valid CSS! ©2005-2010, Designed by Papaloukas Nikos - Boutkovalis Dimitris